Betalingen

Wij hebben er voor gekozen om de voorschotten en de eindafrekening te laten incasseren door ista Nederland (verder ista). ista verzorgt dus het betalingsverkeer met u. ista leest hiervoor uw warmtemeter op afstand uit. Er komt dus géén meteropnemer bij u aan de deur.

Maandelijks betaalt u uw voorschot voor stookkosten rechtstreeks aan ista. En één keer per jaar ontvangt u van ista een jaarafrekening. De hoogte van uw afrekening hangt af van uw eigen stookgedrag en van de weersomstandigheden. Voor vragen over uw betalingen en voorschotten kunt u contact opnemen via telefoonnummer (038) 456 0 425, kies optie 2.

Wij vragen u om ista te machtigen voor automatische incasso van uw stookkosten. Hiervoor heeft u een machtigingsformulier ontvangen. Het enige wat u hoeft te doen, is de machtigingsformulier in te vullen en terug te sturen in de bijgesloten retourenvelop van ista. Ook kunt u toestemming geven voor machtiging via de bewonersportal van ista.

Uw financiële zaken digitaal regelen?

Voor u is een speciale bewonersportal ontwikkeld. U kunt hierin zelf de status van de eigen betalingen inzien of een verzoek indienen voor wijziging van uw voorschotbedrag en/of bankrekeningnummer. Via deze portal kunt u ook eenvoudig toestemming geven voor automatische incasso en de eigen facturen en afrekeningen bekijken, downloaden en printen.

Bent u hier nog niet aangemeld, stuurt u dan een e-mail naar energysolutions@unica.nl, met uw adresgegevens, waarin u ons verzoekt om toegang tot de bewonersportal. Dan zorgen wij dat u de inloggegevens toegestuurd krijgt waarmee u toegang verkrijgt tot de bewonersportal.